Selecteer een pagina

Teelt

XL Tulips worden ook wel ‘Franse Tulpen’ genoemd omdat ze gekweekt worden op een manier die in Frankrijk is ontdekt.  Ze worden geteeld in het zuiden van Europa. In de volle grond, zonder extra warmte of kunstbelichting, onder natuurlijke omstandigheden.

Door de zuidelijke teelt, komen de XL Tulips vroeger in bloei dan in Nederland. Deze langstelige tulpen krijgen meer lichturen dan hun gemiddelde soortgenoten op de markt.

Ze  worden bij 5 tot 17 graden langzaam in bloei getrokken, wat de kwaliteit ten goede komt. De Franse tulp kan na ongeveer 60 dagen worden gesneden. Dit duurt dus langer dan bij een Hollandse tulp, deze kan al gesneden worden na circa 20 dagen. Doordat de XL Tulip de tijd neemt om te groeien, worden ze langer en zijn ze langer houdbaar in de vaas (minimaal 8 dagen).

Het broeien van deze Franse tulpen geschiedt op duurzame wijze en is behoorlijk arbeidsintensief. Alleen op deze manier kan XL Tulips garant staan voor de bovengemiddelde eigenschappen van deze tulpen.

 

Topkwaliteit door duurzaamheid

Naast de topkwaliteit en steellengte van de XL Tulips, onderscheiden ze zich door de duurzame aanpak. Tijdens de teelt worden weinig tot geen chemicaliën gebruikt. De teelt geschiedt volledig handmatig en de tulpen worden met de hand geplukt.

In het uitgebreide assortiment kom je bekende namen tegen, maar dankzij de exclusieve werkwijze vind je ze nergens anders met de topkwaliteit als de XL Tulips.

Tijdlijn het proces:

In deze tijdlijn zie je het proces van de XL Tulips. Van bol tot eindproduct.

Nadat de bollen in Frankrijk geteelt zijn en in Nederland de temperatuurs-behandelingen hebben gehad gaan ze naar Italië.

Een schoon stuk land wordt gereed gemaakt voor het planten. De bollen moeten voldoende inhoud hebben voor ze geschikt zijn om te planten.

Het grootste gedeelte van het proces van de XL Tulips wordt handmatig gedaan.

Het planten op de volle grond wordt handmatig gedaan. Op een stuk waar de bogen geplaatst kunnen worden om eventueel schaduwdoek over de tulpen te kunnen hangen als de Italiaanse zon al te vel wordt in het voorjaar.

Na gemiddeld 60 dagen zijn de tulpen zover dat ze geplukt kunnen worden en zo snel mogelijk uit de zon naar de schuur gereden worden.

In de schuur zijn het vooral de vrouwen die de bloemen selecteren op kwaliteit en vervolgens bossen.

Het eindproduct zoals bij de consument en handelaar bekend wordt vervolgens op transport naar Nederland gezet.